Daglicht oplossingen

Daglicht zorgt voor een gezonder en prettiger werk- en leefklimaat. Ontbreekt het hier in bepaalde ruimtes aan, dan kunt u lichtkoepels op een plat dak laten plaatsen. Het daglicht komt zo op een natuurlijke wijze van boven en verspreidt zich over een groot oppervlak.

 

Lichtkoepel

Een lichtkoepel is enkel-, dubbel- of driewandig, afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde. Er is een keuze uit verschillende afmetingen, vormen en materialen. Een lichtkoepel is vervaardigd uit acrylaat of polycarbonaat (met of zonder hittewerende laag). Polycarbonaat is ten opzichte van acrylaat 250 keer zo sterk en werkt hierdoor preventief bij vandalisme en inbraak. De basisvormen van een lichtkoepel zijn vierkant, rechthoekig en rond, daarnaast is een piramidevorm ook mogelijk. Lichtkoepels zijn standaard in de kleuren helder en opaal (matglas) leverbaar. Bij een lichtkoepel hoort ook een opstand van pvc of polyester. Deze zorgt voor de perfecte aansluiting tussen het dak en de lichtkoepel. Zowel een nieuwe als bestaande lichtkoepel kan voorzien worden van een ventilatieraam. Het ventilatieraam wordt op de opstand gemonteerd en kan naast ventilatie ook eventueel gebruikt worden als vluchtluik.

 

Solatube

Het Solatube® daglichtsysteem is een compact systeem waarmee het mogelijk is daglicht op te vangen op zowel platte als hellende daken. Dit licht wordt via een zeer sterk reflecterende buis getransporteerd naar een plek waar meer daglicht gewenst is. Daar wordt het licht aangenaam vanuit het plafond in de ruimte verspreid. De Solatube systemen zijn snel in te bouwen en vergen weinig tot geen bouwkundige (en dure) aanpassingen aan het dak.

 

Velux Dakvenster

Om meer licht te krijgen onder uw dak en de ruimte optimaal te kunnen benutten plaatsen wij ook verscheidene dakvensters van Velux. Deze dakramen bestaan in verschillende formaten en kunnen beschikken over verduisteringsgordijnen en of zonnewering (al dan niet geautomatiseerd).

INTERESSE?

Laat hieronder uw gegevens achter voor een gratis dakinspectie. Wij nemen binnen één werkdag telefonisch contact met u op. Direct een afspraak inplannen? Bel dan naar 06 1991 5768.

BEL MIJ TERUG